Proiectul Pelican Cluj, de 50 de milioane de euro, anunţat pentru acest an, devine operaţional din 2013. Echipa de specialişti va număra 200 de medici.
O parte dintre specialiştii care vor asigura servicii medicale în spitalul de la Cluj vor fi români plecaţi să muncească în afara ţării, susţine conducerea Pelican. Alături de complexul gândit în spaţiul destinat iniţial centrului de afaceri din Tetarom I, spitalul de pe Calea Turzii este cealaltă investiţie medicală privată de mari dimensiuni anunţată recent la Cluj.
Orădenii de la Pelican au demarat în primăvara anului trecut lucrările la un spital de opt etaje şi 330 de paturi, de pe Calea Turzii. Conducerea Pelican a anunţat că lucrările ar trebui finalizate într-un an (respectiv mai 2012), perioadă la care se adaugă încă două luni necesare dotărilor. Pe final de an lucrările nu sunt încheiate, dar termenul pentru punerea în funcţiune a noului spital este prima jumătate din 2013. "Sperăm ca unitatea să fie operaţională în primăvară sau în vară. Se lucrează şi se va lucra şi în lunile următoare. Mergem înainte cu proiectul, la fel şi cu procesul pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru echipa de medici", a menţionat Ovidiu Cacuci, director general al Pelican.
Unitatea de la Cluj, care va fi de aproape patru ori mai mare decât cea operată în Oradea, va avea nevoie de cel puţin 200 de medici, susţine conducerea Pelican. Aceştia vor veni din Cluj, din alte oraşe, din mediul universitar, din ţară, dar şi din afara acesteia. "Există deja oameni, am început să căutăm, avem foarte multe CV-uri şi din străinătate, sunt foşti colegi de-ai noştri care doresc să se întoarcă în ţară, în condiţii bune de lucru şi dacă sunt plătiţi corespunzător. Unii sunt plecaţi de 10-15 ani, dar sunt interesaţi să se întoarcă aici sau să colaboreze cu noi. Lucrurile se mişcă acum mult mai repede, Clujul are aeroport i