Unul dintre principalii pioni al "Afacerii Portbagajul", caz în care au fost vehiculate nume grele din Poliţie şi mediul de afaceri, s-a prredat azi-dimineaţă. Mihai Bucurenciu a fost dat în urmărire internaţională din anul 2003. În 2009, a fost prins dar a fost eliberat pentru a fi cercetat în libertate. Azi dimineaţă, el a venit de bună voie la Poliţie ce instanţa a dispus reîncarcerarea lui.
UPDATE. Suse judiciare au explicat pentru EVZ de ce Mihai Bucurenciu a fost arestat a doua oară, în baza aceluiaşi mandat de lipsire de libertate în mod ilegal. După ce a fost prins, în urmă cu patru ani, el a solicitat rejudecarea după extrădare. Cererea i-a fost admisă în luna mai a anului trecut de Tribunalul Bucureşti şi, apoi, de Curtea de Apel Bucureşti, în decembrie 2011. Prin acea decizie, instanţa a dispus "punerea de indata în libertate a inculpatului dacă nu e arestat în altă cauză" şi a dedus perioada reţinerii şi arestării preventive. Astfel, din pedeapsa iniţială, cea de zece ani de închisoare, s-a decis scăderea perioadei în care a fost în arest: 23.11.2000 - 28.12.2000 si 08.07.2009 - decembrie 2011.
"Bucurenciu a fost condamnat în 2003, când România nu era în Uniunea Europeană şi nu existau acele convenţii de extrădare care sunt acum între state. Tocmai de aceea, Bucurenciu, după ce a fost prins la Râmnicu Vâlcea, acum patru ani, când venise din Belgia, el a contestat în instanţă extrădarea sa. Procesul s-a desfăşurat la Tribunalul Bucureşti şi la Curtea de Apel Bucureşti. Pe parcursul acestuia, pentru că nici procurorii şi nici instanţa nu puteau amâna la nesfârşit durata arestului preventiv, anul trecut Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea lui în libertate, până la o soluţie definitivă. Aşa că, după ce a fost dată soluţia definitivă, s-a dispus şi arestarea şi încarcerarea în penitenciar", au precizat sursele EVZ.
Poliţiştii bucureşten