Includerea fructelor cu coaja lemnoasa in dieta zilnica este un prim pas catre o inima sanatoasa. Acestea contin cantitati mari de grasimi nesaturare, care ajuta arterele.
In plus, fructele cu coaja lemnoasa sunt bogate in fibre, ceea ce te va face sa te simti plin si sa nu mai ai nevoie de alte gustari, te sfatuieste eHow.
Migdale
Migdalele sunt bogate in magneziu, potasiu, vitamina E, contin o cantitate foarte mica de grasimi nesanatoase si ajuta colonul. Un sfert de cana de migdale contine aproximativ 150 de calorii si 25% din doza zilnica recomandata de magneziu.
Nuci
Nucile se numara printre cele mai bune fructe cu coaja lemnoasa, deoarece contin cantitati mari de acizi grasi omega 3, ce sunt necesari pentru o inima sanatoasa. In plus, acestia au proprietati anti-inflamatorii care reduc efectele astmului si artritei. O portie de nuci contine 180 de calorii.
Nuci pecan
Acestea seamana foarte mult cu nucile obisnuite, insa coaja este neteda si foarte usor de spart. Mai mult, acestea sunt considerate o delicatesa. Adaugandu-le dietei tale o sa asimilezi 19 vitamine si minerale, printre care zinc, magneziu, vitamina E, vitamina A, cupru, potasiu si vitamina B.
Doar trei sferturi de ceasca de nuci pecan zilnic poate reduce colesterolul rau si proteja arterele. O portie contine cam 200 de calorii.
Caju
Acestea contin cea mai mica cantitate de grasime dintre toate, dar sunt bogate in cupru si zinc, ambele substante nutritive pentru corpul tau. O portie de caju prajit si uscat contine aproximativ 160 de calorii.
Includerea fructelor cu coaja lemnoasa in dieta zilnica este un prim pas catre o inima sanatoasa. Acestea contin cantitati mari de grasimi nesaturare, care ajuta arterele.
In plus, fructele cu coaja lemnoasa sunt bogat