Numărul tot mai mare al persoanelor care dezvoltă diverse alergii alimentare a fost pus pe seama consumului de apă tratată cu clor de la robinet.
Substanța chimică este folosită pentru tratarea apei și este prezentă în compoziția multor produse de curățat. Expunerea la clor slăbește însă toleranța individuală la anumite produse alimentare, relatează dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la American College of Allergy, Asthma and Immunology au descoperit că persoanele care au în compoziția urinei un nivel ridicat de diclorofenol, un derivat al clorului, au o predispoziție cu 80% mai mare să dezvolte alergii alimentare.
S-A INVENTAT LEACUL pentru momentele în care nu vă puteți opri din sughițat
Incidența alergiilor a crescut mult în ultimii ani. Se estimează că unul din patru adulți se va confrunta cel puțin o dată, de-a lungul vieții, cu o formă de alergie. Cele mai cunsocute alergii alimentare sunt cele la laptele de vacă, soia, ouă, cereale, căpșuni și alune. Manifestările merg de la urticarie până la șoc anafilactic.
Citește și: TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR
EXCLUSIV EVZ. Interviu cu preşedintele Traian Băsescu. „Nu eu am investit cel mai mult în MRU, ci PDL”Ecaterina Andronescu este acuzată de un al DOILEA PLAGIATMilitar român, salvat de la moarte de american