CNA a decis, în şedinţa de marţi, să sesizeze Consiliul Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu privire la faptul că RCS&RDS a scos din grilă toate canalele Discovery, şi să amâne până pe 18 decembrie luarea unei decizii în acest caz.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a răspuns astfel solicitării Discovery Networks de a analiza "cu atenţie" cererea adresată Consiliului de către RCS&RDS de a aproba modificarea grilei sale de programe, în sensul scoaterii posturilor Discovery.
Astfel, şase dintre cei opt membri ai CNA prezenţi în şedinţa de marţi - Ioan Onisei, Lorand Turos, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Mircea Deacă şi Valentin Jucan - au votat pentru amânarea, până pe 18 decembrie, a luării unei decizii cu privire la solicitarea RCS&RDS.
Analiza cazului RCS&RDS versus Discovery a venit în contextul în care RCS a solicitat CNA, pe 28 noiembrie, aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu, analogic şi digital, după ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicaţii a scos Discovery Channel şi de pe reţeaua sa de satelit Digi. Totodată, RCS&RDS a solicitat CNA aprobarea pentru introducerea în grilele sale a două canale BBC - BBC Entertainment şi BBC Knowledge, unul de la data de 1 decembrie 2012, iar altul de la data de 1 ianuarie 2013.
Totuşi, RCS&RDS a scos, pe 29 noiembrie, de pe reţelele sale de cablu (care au aproximativ două milioane de abonaţi, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului. Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului"