Primul președinte ales al Consiliului Județean în perioada post-decembristă a fost Ioan Dulf.
"Eu aș dori să punctez ca inedite câteva aspecte de la alegerile din 1992. În calitate de subprefect, am participat și la organizarea alegerilor, și în cunoaștere de cauză, rememorez aspecte din perioada campaniei electorale și ale preocupărilor Consiliului Județean. În campania electorală s-au cheltuit foarte puțini bani, pe afișe, cu pozele candidaților și reclame în presa vremii, nu au existat atacuri la persoană, nu au fost folosite expresiile de mită electorală, nici frauda electorală (dacă au existat, au fost lucruri neînsemnate). Votul s-a făcut pe liste și partide, în CJ au fost reprezentate 6 partide și minoritățile naționale. După alegeri, într-o săptămână, partidele s-au pus de acord, astfel încât la prima ședință de constituire a Consiliului Județean, președintele și vicepreședintele au fost aleși cu unanimitate de voturi.
După alegeri nu s-au făcut schimbări pe criterii politice, angajații Consiliului, în număr de 85-90, au provenit de la prefectură, președintele nu avea dreptul la consilieri personali și nici la county manager, deciziile în Consiliu nu se luau pe criterii politice, denumirile și alte învestiții nu aveau valoare politică.
Cu toate că în urma alegerilor parlamentare Consiliul a intrat în opoziție (în CJ erau numai membri PDSR), am reușit să obținem un buget care să ne permită să asigurăm funcționarea normală a tuturor Primăriilor, să finanțăm la nivelul capacității a Direcției de Drumuri și Poduri județene, să continuăm lucrările la blocurile de locuințe, transport electrificat în Baia Mare, să înceapă lucrări de investiții la Biblioteca Județeană, alimentare cu gaz în Baia Mare, alimentarea cu gaz și apă în Tg. Lăpuș și Lăpuș, alimentarea cu gaz în Cavnic, Baia Sprie, Seini, Ulmeni, Șomcuta, pasarela pe Someș la