Zeci de mii de egipteni au protestat în faţa Palatului Prezidenţial al lui Mohamed Morsi împotriva "dictaturii islamiste" pe care acesta ar vrea să o instaureze în Egipt. Oponenţii preşedintelui au avut ciocniri violente cu forţele de ordine, acestea din urmă au făcut uz de gaze lacrimogene. Manifestanţii au reuşit să respingă asaltul Poliţiei, dar lupta pentru putere nu e nici pe departe terminată în Egipt.
În timpul manifestaţiilor, preşedintele Morsi se afla în palat, dar odată cu creşterea numărului demonstranţilor, acesta a părăsit clădirea, escortat de forţele sale de securitate. Majoritatea sloganurilor scandate de mulţime a fost asemănătoare cu cele din februarie 2011, când a început rebeliunea împotriva fostului dictator, Hosni Mubarak. Gazele lacrimogene au fost folosite de forţele de ordine, când manifestanţii au trecut de un gard de sârma ghimpată ce înconjura palatul. Poliţia s-a retras însă rapid în spatele zidurilor în ceea ce a părut o tentativă de evitare a unor violenţe şi mai mari.
18 persoane au fost rănite în ciocnirile scurte, dar nici una grav. Cert este că manifestaţia nu are precedent în istoria Egiptului. Palatul prezidenţial, luat cu asalt de mulţime, forţele de ordine, pe pragul de a pierde controlul, aşa ceva nu s-a întâmplat nici măcar în timpul revoltei împotriva lui Mubarak. Mulţi oameni au rămas în faţa palatului şi pe timpul nopţii, în timp ce alţii s-au adunat să protesteze în Piaţa Tahrir, în centrul Capitalei. O manifestaţie de amploare a avut loc şi la Alexandria.
Mai multe ziare din Egipt nu au apărut marţi în semn de protest sau au publicat prime pagini complet negre, acuzând încălcarea gravă a libertăţii de exprimare prin proiectul noii Constituţii promovat de islamiştii preşedintelui Mohamed Morsi. Protestele din Egipt sunt cauzate de demersul şefului statului, prin care şi-a sporit atribuţiile dincolo