Andreea Paul (Vass), izgonită din Bucureşti, Sălaj şi Cluj, s-a pripăşit în Ţara Oaşului, cerşind votul alegătorilor ca să ajungă în Parlamentul României. Candidata ARD este privită cu mare suspiciune de oşeni, oameni liniştiţi şi la locul lor. Scandalurile şi pornirile instinctuale sunt respinse din start în această oază de frumuseţe şi tradiţie. Cum ar putea să se înţeleagă Andreea Paul (Vass) cu omul simplu din Ţara Oaşului, de vreme ce, acasă la ea, în comuna Bobota (judeţul Sălaj), familia sa este într-o ceartă permanentă cu sătenii, cu vecinii, cu rudele apropiate?
Procese peste procese, scandaluri pentru un petic de pământ, pentru că fabrica lor poluează, pentru că apa de pe burlanele proprietăţilor lor se scurge în curtea vecinului. Oamenii au început să vorbească, pentru că nu mai pot suporta. “Nu au cei şapte ani de acasă. Oşenii trebuie să afle cu cine au de-a face”, ne-a declarat Rodica Puşcaş, o vecină a familiei Vass.
Procese cu vecinii
Părinţii Andreei Paul (Vass) deţin în comuna Bobota o fabrică de mobilier de lemn şi o fabrică de tâmplărie PVC. Doamna Rodica Puşcaş s-a judecat cu mama Andreei Paul (Vass) pentru că fabrica acesteia de tâmplărie PVC poluează. “În conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.536/1997 privind mediul de viaţă al populaţiei, nivelul acustic echivalent continuu măsurat în exterior depăşeşte valoarea admisă pe teritoriul protejat. Familia Puşcaş a reclamat disconfortul legat de zgomotul datorat funcţionării utilajelor din dotarea unităţii SC Mavas SRL”, se arată într-un raport întocmit de Institutul de Sănătate Publică “Dr. Iuliu Moldovan” Cluj-Napoca.
Rodica Puşcaş a acuzat nu numai poluarea fonică ci şi poluarea mediului înconjurător. “Mai în fiecare dimineaţă, din hornurile fabricii iese un fum urât mirositor rezultat din procesul de producţie. Fumul îmi pătrunde peste tot în casă, m