„Arătaţi-mi un semn care interzice parcarea şi eu nu mai parchez.. Oricum stau două minute, pentru că am treabă la restaurant şi apoi plec, nu stau toată ziua”, explică grăbit unul dintre şoferii care tocmai a parcat pe strada Toma Caragiu, situată în vecinătatea parcării subterane de la Universitate.
În urmă cu trei săptămâni când a inaugurat această parcare, primarul Sorin Oprescu spunea că trei dintre străzile dimprejurul parcării vor avea staţionarea interzisă. Este vorba de Academiei, Ion Ghica şi Toma Caragiu.
Foto Gândul// La intersecţia dintre strada Academiei şi strada Ion Ghica, maşinile parchează pe interzis
După cum declara edilul bucureştean, parcarea de la Universitate ar trebui să elibereze străduţele de maşinile lăsate aiurea.
La faţa locului, însă, situaţia este cu totul alta. Pe toate cele trei străzi sunt parcate autoturisme exact ca înainte. Şoferii se scuză că nu sunt indicatoare cu oprirea interzisă. Cu toate acestea, doar strada Toma Caragiu, din apropierea Bisericii Ruse, nu are indicatoare de staţionare interzisă.
În schimb, pe strada perpendiculară cu aceasta, Ion Ghica, sunt mai multe indicatoare care arată că nu ai voie să staţionezi. Singura porţiune din strada Ghica fără maşini este în faţa Băncii Naţionale.
Strada Academiei, pe care se află o altă intrare a parcării subterane de la Universitate, are indicatoare, dar, cu toate acestea, şoferii nu se feresc să-şi lase maşinile aici.
Foto Gândul// Un şofer tocmai parchează pe strada Toma Caragiu
Managerul parcării susţine că, în mod normal, accesul pe străzile din apropiere ar fi trebuit oprit, dar de acest lucru ar trebui să se ocupe primăria. „Cel mai mult parcarea este folosită de comercianţii din zonă. Pe durata zilei, angajaţii firmelor îşi lasă maşinile aici. 5% din parcări sunt ale turiştilor. În condiţiile în care a