Scris de Cristian Horgoș - Căliţi în euro-proiecte, dascălii CSEI Orizont nu se sfiesc să observe carenţe în sistemul naţional şi local.
A desăvârşit «Magia naturii te invită la joacă», ales de Agenţia Naţională, dintre cele 260 de proiecte Comenius din ţară, între primele trei modele de bună-practică, şi desemnat „lider naţional în 2012” şi în Germania. A manageriat cu succes şi alt Comenius, «SOS Natura».
Iar acum CSEI Orizont Oradea se poate mândri şi cu unicul proiect Comenius aprobat anul acesta în Bihor: «Cuvânt şi artă prin intermediul IT».
Experienţa euro-proiectelor de mobilitate a adus multe câştiguri zecilor de dascăli şi copii implicaţi. Dar euro-schimburile de experienţă evidenţiază şi carenţe de sistem corectabile – fapt regăsit, de altfel, printre obiectivele Comenius.
Din prezentările făcute ieri la CSEI Orizont, am ales o „neîmplinire” locală şi una naţională. Aşteaptă noul Muzeu
„Partenerul englez din Comenius ne-a dus la Muzeul Medieval din Telford. Ne-a impresionat interesul copiilor cu deficienţe faţă de viaţa şi meşteşugurile tradiţionale. Ne-am dori ca şi Muzeul orădean să se redeschidă cu secţii care să permită vizitele copiilor cu probleme speciale. Astfel de vizite s-ar încadra ca terapie educativă, legată de atelierele şcolii în care elevii confecţionează diverse obiecte”, a spus Angela Maruşca, director al CSEI Orizont.
Reamintim că Muzeul Ţării Crişurilor e nevoit să se restrângă în cadrul Palatului Baroc până la mult-aşteptata mutare în noul sediu din fosta Garnizoană.
În context, dascălii CSEI Orizont au mulţumit directoarei Ligia Mirişan pentru uşa deschisă întotdeauna de Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” pentru derularea proiectelor educative. Euro-dotări la nemţi
Prof. dr. Maruşca a mai pus degetul pe rană şi într-o problemă naţională.
„Partenerii din Germania s-au dotat, prin Comeniu