Criza din ultimii ani a făcut piaţa muncii mult mai concurenţială pentru angajaţi
Ultimii ani, marcaţi de criza financiară, s-au reflectat pe piaţa muncii din România prin faptul că forţa de muncă a devenit mult mai concurenţială pentru candidaţi şi angajaţi. Având în vedere restructurările şi reorganizările care au avut loc din 2008 încoace, în prezent, pentru angajaţi nu mai este suficient să găsească un loc de muncă, ci este la fel de important şi cum trebuie procedat pentru a ne păstra job-ul, în cazul în care îl avem.
În cazul unui angajat care doreşte să îşi păstreze locul de muncă sau să crească profesional în cadrul firmei, acesta trebuie să fie atent în primul rând la concurenţa reprezentată de alţi candidaţi de pe piaţă, de ceilalţi angajaţi ai companiei şi, mai ales, de sutele sau miile de proaspăt absolvenţi ai unei facultăţi din domeniul de activitate al angajatului respectiv, care intră pe piaţa muncii în fiecare an. Sfaturile de mai jos, date de specialiştii în resurse umane de la hipo.ro, sunt utile pentru angajaţii care vor să îşi păstreze relevanţa în faţa angajatorului, astfel încât să îşi asigure locul de muncă pe termen lung.
Nu trebuie să te deconectezi de la noutăţile industriei
Rutina zilnică şi felul în care eşti obişnuit să îţi desfăşori activitatea te pot face să nu fii atent la noutăţile din industrie sau la ultimele tendinţe din domeniul în care lucrezi. Este important să fii tot timpul la curent cu modul de lucru şi instrumentele folosite de angajaţii ce ocupă aceeaşi poziţie ca tine în cadrul companiei sau în alte companii, mai ales dacă este vorba despre companiile concurente.
"Dacă există metode noi pentru a rezolva o responsabilitate din cadrul job-ului, asigură-te că ţi-o însuşeşti şi înveţi să o pui în aplicare. Altfel, angajatorul va fi tentat să recurgă la resurse umane care pot obţ