Pentru ca nicio persoanã din judet sã nu petreacã sãrbãtorile de iarnã pe patul de spital, bolnavi de trichinelozã, inspectorii sanitar-veterinari vasluieni recomandã populatiei sã nu cumpere carne de porc din locuri neautorizate. Si, pentru a se asigura cã nu se vor alege nici cu toxiinfectii alimentare, pe parcursul lunii decembrie, acestia vor intensifica verificã rile din abatoare, carmangerii si unitãtile de alimentatie publicã.
Personalul de specialitate din cadrul Direc- tiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui va intensifica, în aceastã lunã, controalele în unitãtile de procesare alimente precum abatoare, fabrici de procesare carne sau fabrici de procesare peste. Scopul verificãrilor este respectarea legislatiei din domeniu si protejarea sãnãtãtii consumatorilor, în contextul apropierii sãrbãtorilor de iarnã si, implicit, a comercializãrii unei cantitãti ridicate de alimente specifice acestei perioade. Inspectorii DSVSA Vaslui vor viza si unitãtile de depozitare si de vânzare cu amãnuntul (carmangerii, mãcelãrii, pescãrii, supermarketuri, magazine alimentare, unitãti de alimentatie publicã etc.). Totodatã, personalul Serviciului Igienã din cadrul DSVSA Vaslui, împreunã cu reprezentantii celor sase circumscriptii sanitarveterinare din judet si specialistii Laboratorului Sanitar-Veterinar, verificã si pregãtirea bazei materiale pentru începerea efectuãrii examenului trichineloscopic. „Examene trichineloscopice sunt realizate pe tot parcursul anului, dar în luna decembrie aceastã activitate se intensificã, odatã cu începerea sezonului de sacrificare a porcilor cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã. Autoritãtile veterinare vor verifica în teren starea de functionare a trichineloscoapelor, existenta lamelor si a lamelelor, precum si a reactivilor pentru determinarea Trichinellei Spiralis în carnea de porc. Tot pentru a preveni îm