În timp ce mulţi se tem că lumea va lua sfârşit pe 21 decembrie, cei de la ONU lansează un raport despre felul în care va arăta planeta în anul 2100. Vor fi 10 miliarde de oameni pe planetă, petrolul şi gazul vor aparţine trecutului, iar hrana va fi principala grijă a locuitorilor Terrei.
Cu o populaţie care a depăşit deja şapte miliarde de oameni, Terra va ajunge să fie populată de aproximativ 10 miliarde de inşi în 2100, arată un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Această cifră nu este bătută în cuie, cei de la ONU avansând alte două cifre: 6,2 miliarde sau 15,8 miliarde. Cei de la Business Insider comentează că 15,8 miliarde de oameni ar putea reprezenta „un pericol” pentru planetă, aşa că recomandă să fie luate măsuri drastice pentru a ţine sub control numărul populaţiei.
În consecinţă, populaţia Africii, de exemplu, va creşte de la un miliard, cât era în 2010, la 3,6 miliarde în 2100. Alte regiuni nu vor cunoaşte aceeaşi dezvoltare din punct de vedere demografic. De exemplu, populaţia Statelor Unite va ajunge de la 311 milioane, cât e în prezent, la 478 de milioane.
Numărul mare de oameni va duce la un proces intens de „urbanizare”. Astfel, o nouă suită de oraşe îşi vor face apariţia, iar megalopolisurile (oraşele cu peste 20 de milioane de locuitori) vor fi la ordinea zilei.
Vestea bună este că speranţa de viaţă la nivel global va creşte considerabil. Mai exact cu 13 ani. Potrivit raportului ONU, acesta va fi de 81 de ani, şi asta fără a lua în calcul progresele care s-ar putea înregistra în domenii precum inginerie genetică şi nanomedicină.
Numărul persoanelor vârstnice se va tripla. Dacă în 2010, 7,6% din populaţia Terrei era reprezentată de persoane cu vârste de peste 65 de ani, în 2100 acest procent va ajunge la 22,3%.
Ca o consecinţă directă a încălzirii globale, riscurile secetei se vor multipla, iar o serie de cu