Roş-albaştrii au jucat inteligent în Danemarca, au înscris în inferioritate numerică şi au ajuns, alături de CFR Cluj, în primăvara europeană.
Pe cât de prost a început Steaua meciul cu Stuttgart, în care nemţii au avut 1-0 după cinci minute, pe atât de bine a intrat pe teren echipa lui Reghecampf la Copenhaga. Roş-albaştrii au fost ajutaţi şi de atmosfera de pe stadion, acolo unde a fost orice, numai „iad“ nu, aşa cum şi-ar fi dorit antrenorul gazdelor, Ariel Jacobs.
În faţa unor tribune goale, Tănase şi compania au jucat inteligent. Nici nu s-au băgat cu fundul în poartă, dar nici nu s-au expus, ca în partida cu Stuttgart. Românii au ţinut de balon, au pasat exact şi au împins jocul în jumătatea danezilor. Au avut şi două, trei lovituri libere periculoase în primele 15 minute, ceea ce a lăsat impresia că Steaua e formaţia care e la cârma jocului.
De altfel, această dominare a oaspeţilor a continuat până la finalul primei părţi. Bucureştenii au avut şi cea mai mare ocazie a reprizei. Rusescu, după o serie de driblinguri reuşite, l-a găsit pe Adi Popa în flancul drept, însă centrarea excelentă a acestuia n-a fost fructificată de Nikolici (31).
„Răsplata“ a venit de la Stuttgart
De partea cealaltă, FC Copenhaga n-a impresionat cu nimic. Gazdele au jucat fără vlagă, cu multe erori, iar poarta lui Tătăruşanu n-a fost pusă în pericol în niciun moment. Abia în minutul 41, după un atac mai consistent, brazilianul Claudemir a trimis o „torpilă“, care a ocolit poarta.
Cea mai mare „răsplată“ pentru jocul bun al Stelei a venit sub forma unui anunţ de la Stuttgart. Exact înainte de pauză, Molde a deschis scorul în Germania, trimiţând formaţia din Ghencea cu un picior în 16-imi.
O repriză în zece oameni
La trei minute de la reluare, roş-albaştrii au încasat prima lo