* deoarece rectificarea bugetară întârzie, activitatea spitalelor s-ar putea bloca
Activitatea spitalelor brăilene depinde de o rectificare bugetară de peste 10 milioane de lei, care încă întârzie să apară, deşi se apropie sărbătorile de iarnă, iar alegerile bat la uşă. Până la sosirea efectivă a banilor necesari pentru ultimele două luni ale anului, unităţile sanitare sunt nevoite să supravieţuiască din fonduri proprii sau să ceară furnizorilor de medicamente şi materiale sanitare să îşi aştepte banii datoraţi. Deşi managerii unităţilor brăilene au dat asigurări că şi în aceste condiţii vor putea plăti salariile aferente lunii noiembrie, lipsa banilor începe să se resimtă. "Nu este comod să funcţionezi fără bani. Am spus că vom da salariile, dar ne putem bloca în altă parte. Aşteptăm de pe o zi pe alta actul adiţional pe noiembrie şi banii pentru decembrie, pentru că nu s-a mai dat nimic. Sperăm că lucrurile vor intra, totuşi, în normal", a declarat Rodica Sin, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
La rândul său, şi conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila este în aşteptarea fondurilor de la Casa Naţională. "Nu avem noutăţi, aşteptăm să primim sumele pentru spitale", ne-a spus Frusina Lungu, preşedintele director, cu delegaţie, al instituţiei.
* deoarece rectificarea bugetară întârzie, activitatea spitalelor s-ar putea bloca
Activitatea spitalelor brăilene depinde de o rectificare bugetară de peste 10 milioane de lei, care încă întârzie să apară, deşi se apropie sărbătorile de iarnă, iar alegerile bat la uşă. Până la sosirea efectivă a banilor necesari pentru ultimele două luni ale anului, unităţile sanitare sunt nevoite să supravieţuiască din fonduri proprii sau să ceară furnizorilor de medicamente şi materiale sanitare să îşi aştepte banii datoraţi. Deşi managerii unităţilor brăilene au