Curtea de Apel a respins printr-o decizie luată ieri contestaţia administratorului rampei de la Pata Rât, firma Salprest Rampă împotriva deciziei din octombrie a Gărzii de Mediu prin care a fost sistată depozitarea.
Şeful societăţii Salprest Rampă, Eugen Vereş, spune că va face recurs pentru a mai câştiga timp pentru depozitaterea deşeurilor menajere la Pata Rât, însă a recunoscut că este vorba despre o soluţie de avarie: doar până în primăvară mai este spaţiu lângă gropa de gunoi pentru depozitare, după care trebuie o nouă rezolvare pentru stocarea acestora.
Curtea de Apel Cluj a respins, joi, contestaţia formulată de Salprest Rampă împotriva deciziei prin care Garda de Mediu de la centru a sistat depozitatea deşeurilor la Pata Rât, pe platforma temporară de stocare a societăţii. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de cinci zile.
Şeful Salprest Rampă, Eugen Vereş, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că, deocamdată, decizia luată de Curtea de Apel Cluj nu a fost comunicată societăţii. "Din câte am înţeles nu este vorba despre o decizie definitivă. Noi vom face recurs în termenul legal. Asta înseamă că oricum până la finalizarea proceselor, depozitarea deşeurilor din judeţul Cluj se va putea face tot la Pata Rât", a explicat Vereş. Acesta a recunoscut că este vorba despre o soluţie de avarie, pentru ca deşeurile colectate din Cluj să se poată depozita în continuare tot în judeţ. "Problema este că la Pata Rât, pe platforma temporară de stocare, vor mai încăpea gunoie doar până maxim în primăvară. După aceea, oricum este nevoie de o soluţie. Aceasta cade în sarcina autorităţilor locale şi judeţene", a spus directorul Salprest.
Avânt în vedere că depozitul ecologic, proiect de care se ocupă Consiliul Judeţean trebuia să fie deja funcţional, însă acesta este în blocaj şi nu se ştie