Comunicat 1. VOTUL ESTE UN DREPT CÂȘTIGAT CU SACRIFICII ÎN 1989. În România, votul nu este o obligație legală. Votul este un drept pe care l-am câștigat cu sacrificii în 1989 când ne-am desprins de Regimul Comunist. Au fost mulți cetățeni care au murit atunci pentru ca noi să avem astăzi puterea și libertatea de a decide cine să conducă România.
2. FIECARE VOT REPREZINTĂ O PARTE DIN PUTEREA SUVERANĂ A CETĂȚENILOR ROMÂNI. Votul este practic puterea pe care o are fiecare cetățean pentru a decide cine săîl reprezinte la conducerea țării. Un cetățean care nu votează este o persoană lipsită de a decide.
3. PENTRU A-I PEDEPSI PE CEI CARE AU GUVERNAT PROST. Singura formă democratică de exprimare a cetățenilor este prin alegeri sau prin referendum. Dacă un partid a guvernat prost timp de patru ani, votul este singura formă prin care putem săarătăm tuturor partidelor politice că nu vor fi iertate dacă nu își vor face datoria și nu vor guverna în beneficiul cetățenilor.
4. PENTRU A NU-I LĂSA PE ALȚII SĂ DECIDĂ ÎN LOCUL NOSTRU. A merge la vot este cea mai bună formă prin care ne putem asigura că voința noastră este luată în considerare. Dacă nu ne prezentăm la vot, atunci un număr mic de cetățeni (cei prezenți) vor decide viitorul nostru.
5. PENTRU A NU-L LĂSA PE BĂSESCU SĂ ÎNTOARCĂ IAR REZULTATUL VOTULUI. La referendum din 29 iulie, absența și dezinteresul mai multor persoane de a participa la scrutin, i-au permis președintelui Traian Băsescu să facăpresiuni asupra Curții Constituționale, iar în final s-a întors la Palatul Cotroceni, deși 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea sa. Au fost mai multe voturi decât au obținut toate partidele la alegerile parlamentare din 2008. Acum președintele se pregătește din nou să conteste alegerile dacă USL va depăși doar puțin pragul de 50%. Pentru a-l împiedica pe Traian Băsescu săîntoarcă iar