Managerii din Romania au inceput sa participe la tot mai multe programe de coaching in ultimii ani, in conditiile in care mediul economic ii determina sa obtina performante deosebite la locul de munca pentru a face fata unei piete concurentiale.
Coaching-ul a aparut in Romania in urma cu aproximativ 10 ani, fiind o activitate destul de tanara. Totusi, in piata exista o tendinta de maturizare si profesionalizare, spun specialistii din domeniu.
In general, la coaching apeleaza persoanele cu functie de conducere din top management si middle management, care doresc sa obtina satisfactie la locul de munca, performante mai bune si echilibru interior.
„Antrenorul de minti”
„Coach-ul este mai mult decat un
„Despre acest lucru este vorba: sa vina cineva si sa te ajute sa vezi lucrurile altfel decat le-ai vazut tu si sa te ajute sa-ti faci un plan ca sa ajungi acolo unde doresti intr-un termen determinat, cu o strategie clara, mult mai repede si eficient decat ai fi ajuns acolo pe drumul tau, fara nici un fel de ajutor. Asta inseamna sa fii antrenor de persoane: un antrenor care lucreaza cu resursele persoanei respective”, a adaugat aceasta.
In ceea ce priveste domeniile din care fac parte cei mai multi clienti de coaching, Lilia Dicu a aratat ca executivii cu care a lucrat ea au fost, in majoritatea cazurilor, din companiile multinationale.
„Ca domenii, cel mai des am lucr