Comunitatea Slow Food din intreaga lume celebreaza mancarea locala si sustine micii producatori locali de alimente in 10 Decembrie a fiecarui an, de Terra Madre Day – Ziua Internationala Slow Food.
La Brașov,Terra Madre Day este sărbătorită printr-un concurs culinar inedit. Evenimentul are loc sambata 8 decembrie, ora 12.30, la Academia Hoteliera Americana din Brasov, Timisul de Sus DN1, Km 148. Cinci echipe de studenti ai AHA inscrisi in concurs isi vor demonstra talentul, creativitatea si cunostintele in prepararea unor bucate din bucataria romaneasca. Ingredientele folosite in concurs provin de la producatori locali, participanti la Targul lunar Slow Food „Roadele Pamantului”®, de la Brasov.
Un juriu din care face parte singura Lady Chef din Romania, Cornelia Ghisoi, alaturi de specialisti in siguranta alimentelor, membri ai comunitatii Slow Food din Romania si experti in domeniul Horeca, va degusta si analiza bucatele pregatite de concurenti si va desemna cea mai buna echipa. Criteriile de departajare sunt: respectarea principiilor Slow Food, gust, aspect, inovatie si modul de prezentare a platourilor.
Dupa concurs, invitatii si publicul vor gusta din preparatele concurentilor, langa o cana de vin fiert pregatit de Conviviumul Slow Food Brasov si vor putea povesti despre hrana locala, protejarea retetelor traditionale si a gustului de altadata a bucatelor romanesti.
Scopul evenimentului din 8 decembrie este constientizarea importantei consumului de alimente locale proaspete si a bucatelor pregatite dupa traditiile romanesti, respectand mediul, folosind constient resursele naturale si protejand retetele traditionale.
Terra Madre Day este un eveniment international anual, care isi propune realizarea unei mai bune conexiuni intre producatori si consumatori. Scopul evenimentelor organizate cu acest prilej in intreaga lume este de a face