Unele alimente despre care se credea ca sunt sanatoase si-au castigat reputatia pe nedrept. In anumite situatii, acestea pot deveni chiar nocive, mai ales atunci cand sunt consumate in exces. Din nou hotaratoare este moderatia.
Cuscus
Acesta este un tip de grau dur, folosit chiar si la fabricarea pastelor. Indexul lui glicemic este unul ridicat, efectele neplacute ce pot fi declansate tinand de glicemie si insulina, scrie news.com.au.
Sucul de mere
Acesta nu este nociv, insa are un continut scazut de vitamina C, potasiu si acid folic, cel putin in comparatie cu alte sucuri, cum ar fi cel de portocale. El contine insa flavonoide, ele fiind importante in prevenirea bolilor de inima. Totusi, sucul de mere aduce mai putine beneficii sanatatii decat alte bauturi de acest fel, obtinute din alte fructe. Este preferabil sa se consume merele fata de sucul obtinut din acestea, caci fructele au mai multe fibre.
Nuca de cocos
Acesta este bogat in grasimi saturate, lucru neobisnuit pentru un fruct. Se recomanda ca oamenii sa nu consume nuci de cocos mai mult de o data pe saptamana.
Macrou afumat
Chiar daca are un continut bogat de grasimi omega-3, macroul are multe calorii, mai ales cel afumat, numarul lor fiind comparabil cu al celor din cartofii prajiti de la fast-food. Grasimea si sarea continute fac din acest aliment unul care poate avea o influenta negativa asupra sanatatii. 150 de grame reprezinta o contitate de ajuns pentru a avea de castigat la capitolul sanatate.
Unele alimente despre care se credea ca sunt sanatoase si-au castigat reputatia pe nedrept. In anumite situatii, acestea pot deveni chiar nocive, mai ales atunci cand sunt consumate in exces. Din nou hotaratoare este moderatia.
Cuscus
Acesta este un tip de grau dur, folosit chiar s