Au ales cariera de poliţist şi se mândresc cu asta. 30 de tineri din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost angajaţi în această săptămână în structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud. Cea mai mare parte a tinerilor provin de la şcolile de agenţi de poliţie din Câmpina şi Cluj-Napoca, iar cinci provin de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti.
Agenţii şi ofiţerii de poliţie, 17 băieţi şi 13 fete, au fost repartizaţi la structurile operative de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, criminalistică şi comunicaţii şi informatică, urmând să desfăşoare activităţi specifice şi să contribuie activ la reducerea criminalităţii.
"25 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie din Câmpina şi Cluj-Napoca, ai unei şcoli de maiştri din Piteşti, dar şi cinci absolvenţi ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, din Bucureşti, au intrat în această săptămână în rândurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.
Este vorba de 25 de agenţi de poliţie şi cinci ofiţeri, care au fost repartizaţi la diferite structuri, fie că vorbim de Poliţie Rutieră, poliţia de investigare a fraudelor sau judiciară, pentru a desfăşura activităţi specifice de prevenire a criminalităţii. Dintre aceştia 13 sunt poliţiste, iar 17 sunt tineri poliţişti", spune purtătorul de cuvânt al IPJ B-N, inspector Antonela Gorgan.
Lavinia Ioana Buta spune că nu consideră că munca de poliţist este eminamente una a bărbaţilor, considerând că şi femeile pot juca un rol important, afirmând că şi femeile se pot impune în faţa agresorilor.
"Probabil faptul că îmi place să fiu în preajma oamenilor, să le sar în ajutor ori de câte ori au nevoie. Acesta ar fi lucrul care m-a determinat cel mai mult să lucrez în Poliţie. Deocamdată noi suntem la începutul carierei, sperăm ca pe viitor să devenim profesionişţti adevăraţi, să