Şantierul de lângă stadion va fi conservat de CON-A a cărui ofertă a fost declarată de instanţele de jucată drept neconformă caietului de sarcini.
Primăria va plăti constructorului iniţial alţi 5 milioane de lei pentru aceste lucrări, a declarat primarul Emil Boc. El a recunoscut că administraţia şi a decis să încheie un nou contract cu societatea sibiană. Chiar dacă avea o decizie favorabilă în instanţă, liderul consorţiului descalificat de primărie, ACI Cluj, consideră că decizia de a atribui lucrări suplimentare nu are baze legale.
Administraţia locală a anunţat ieri decizia pe care a luat-o în cazul şantierului de la Sala Polivalentă, sistat din primăvară, după ce instanţele de judecată din Cluj au declarat ca neconformă oferta consorţiului cu care primăria a încheiat contractul de proiectare şi execuţie. Primarul Emil Boc a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că şantierul va fi conservat printr-un nou contract pe care instituţia îl va încheia cu CON-A Sibiu, valoarea acestuia fiind de 5 milioane de lei.
Boc a ţinut să explice că nu este vorba despre bani cheltuiţi în plus pentru lucrări, menţionând că tot ceea ce se va executa pentru conservare reprezintă lucrări care vor face parte din obiectivul final. Directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, a detaliat că lucrările de conservare a şantierului Sălii Polivalente implică finalizarea structurii de rezistenţă, realizarea învelitorii şi conectarea drenurilor în râul Someş, în aşa fel încât să fie eliminată apa care s-a adunat în prezent în subsolul şantierului. „Am încercat să ne înarmăm până-n dinţi", a mai adăugat primarul Boc. Acesta a spus că primăria a cerut un punct de vedere de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) referitor la modul în care municipalitatea trebuie să procedeze, legal în cazul conservării şanti