În pieţele financiare s-au creat aşteptări mari legate de capacitatea programelor de relaxare monetară de a impulsiona economia, însă acestea ar urma să se materializeze nu mai devreme de al treilea trimestru al anului viitor, atrage atenţia un raport al Deutsche Bank, preluat de Zero Hedge, care mai menţionează că prin această prismă cotaţiile bursiere sunt prea ridicate faţă de valorile de susţinere macroeconomice.
Nivelurile producţiei industriale şi preţurile comenzilor realizate de companii arată că economia globală este încă slabă, iar valoarea actuală a acestor indicatori spune că preţurile acţiunilor din pieţe precum cele de la New York, Milano, Frankfurt şi Paris sunt supraevaluate cu 15%-35%.
Aşa cum sunt evaluate de piaţă în momentul de faţă acţiunile, ar rezulta că indicii producţiei industriale şi cei ai preţurilor managerilor ar trebui să se plaseze în jurul valorii de 50. Nu este însă aşa: în SUA nivelul este de 49,5 puncte, în Italia de 45,1 puncte, în Germania de 46,8 puncte, iar cel din Franţa, publicat chiar la luni, este de 44,5 puncte.
Când economia îşi va regăsi traiectoria pozitivă undeva în a doua parte a anului 2013, indicii bursieri vor fi mai jos decât în prezent, apreciază reprezentanţii băncii germane. Ei mai spun că în preţurile actuale sunt aşteptări conform cărora economia nu se va afla într-o situaţie precară anul viitor, iar dacă aceste estimări vor fi infirmate potenţialul de scădere pe Bursă va fi încă şi mai ridicat.
În pieţele financiare s-au creat aşteptări mari legate de capacitatea programelor de relaxare monetară de a impulsiona economia, însă acestea ar urma să se materializeze nu mai devreme de al treilea trimestru al anului viitor, atrage atenţia un raport al Deutsche Bank, preluat de Zero Hedge, care mai menţionează că prin această prismă cotaţiile bursiere sunt prea ridicate faţă de valorile de