Ca manager, medicul Florian Bodog a ridicat Spitalul Judeţean Oradea pe locul doi în topul transparenţei achiziţiilor publice. Ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a adus contribuţia la realizarea Centrului integrat pentru tratamentul cancerului – superproiectul ultimilor 40 de ani din sistemul sanitar orădean - inaugurat zilele trecute în prezenţa ministrului Raed Arafat.
Florian Bodog, doctor în medicină şi management, are ca ţintă principală pentru Bihor realizarea unei reţele sanitare care să ofere cetăţenilor servicii medicale de înaltă performanţă chiar la ei în judeţ. Proiectele acoperă întreaga arie de servicii medicale: de la noua Staţie de Ambulanţă Bihor şi modernizarea Maternităţii – până la dotarea Spitalului de Recuperare din Băile Felix.
La doar 41 de ani, Florian Bodog are o carieră universitară solidă, fiind conferenţiar şi decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Universitatea Oradea. Este căsătorit şi are două fete gemene, Ruxandra şi Teodora, de 13 ani.
Interviu Florian Bodog, candidatul USL în Colegiul 4 Senat Oradea
Sunteți medic, decan al Facultății de Medicină din Oradea și secretar de stat în Ministerul Sănătății. Ce măsuri ar trebui luate pentru a însănătoşi Sănătatea românească.
În primul și primul rând, ar trebui să aplicăm noul pachet legislativ propus de USL, care se află astăzi în dezbatere publică și care va fi depus în noul Parlament, rezultat după alegerile din 9 decembrie, pentru a urma cursul firesc și democratic al procesului legislativ. Ştiţi bine că vechiul proiect pe care vroia să-l impună PD-L, deghizat mai nou în ARD, și cel care a declanşat revolta cetăţenilor, prevedea ca până şi medicina de urgenţă să fie plătită de către pacienţi. În noua variantă, cea a Guvernului USL, prioritate are partea socială a asistenţei medicale, așa cum prevede, de al