Nu ştiu dacă mai există vreun politician care să ajute atât de bine USL-ul, pentru a câştiga periculos de detaşat aceste alegeri, ca Traian Băsescu. Dacă ai fi paranoic, ai presupune că Victor Ponta şi Traian Băsescu sunt mână-n mână, că s-au înţeles să îngroape definitiv puţinele şanse pe care le are ARD. Dacă nu eşti paranoic, ci cât de cât te menţii raţional, înţelegi că Traian Băsescu s-a izolat în propriile lui fantasme şi vanităţi.
Toate afirmaţiile lui Traian Băsescu privind numirea viitorului prim-ministru îi deconspiră dispreţul faţă de votul cetăţeanului care stă la baza democraţiei. Traian Băsescu ne spune că el este singurul care ştie ce îi trebuie acestei ţări. Ştie deja viitorul prim-ministru, adică votul din 9 decembrie e o mimare a democraţiei.
Pe fond, ceea ce votăm pe 9 decembrie e Guvernul şi, implicit, şeful Executivului. Majoritatea parlamentară e, de fapt, instrumentul de susţinere a viitorului Guvern, a premierului şi a programului de guvernare. Acuzaţiile privind monotonia campaniei vin din faptul că aceste alegeri parlamentare, la fel ca cele din 2008, nu aşază corect reperele. În dezbaterile publice, trebuiau să se confrunte candidaţii la funcţia de prim-ministru, cu programele şi echipele care vor susţine în Parlament ceea ce se spune şi se angajează în campaniile electorale. Din păcate, am rămas cu impresia greşită, din vremea în care alegerile prezidenţiale erau concomitent cu cele parlamentare, că acei candidaţi pentru prezidenţiale dezbat şi îşi asumă programele guvernamentale. Tocmai pentru a întrerupe această legătură nocivă, au fost separate alegerile parlamentare de cele prezidenţiale.
În acest moment, suntem în aşteptarea unui uragan. Nu are nume de sorginte feminin, ci unul masculin, Traian. Uraganul Traian anunţă că va sfida alegerea din 9 decembrie, invocând articolul din Constituţie care nu îi impune persoan