Numărul mic de alegători din fiecare colegiu şi diferenţele mici între candidaţi vor face ca o fraudă de câteva sute de voturi să devină o tentaţie irezistibilă. Iată cum pot fura politicienii chiar din prima zi.
Şefii de secţii sunt vitali în fraudarea alegerilor. De obicei, încearcă să-i mituiască pe ceilalţi membri din comisie pentru a falsifica procesele verbale.
Cu doar câteva ore înaintea alegerilor, şefii partidelor politice nu sunt preocupaţi doar de prestaţia candidaţilor, ci şi de modul în care se vor desfăşura alegerile.
Strategii şi consultanţii politici au început să predea activului de partid lecţii cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru a bloca frauda electorală. Astfel au apărut adevărate ghiduri de fraudă electorală care prezintă, în funcţie de autori, între 10 şi 25 de modalităţi de a fura la vot. EXCLUSIV. UN POLITICIAN dezvăluie CUM SE FURĂ VOTURI. TREI METODE pentru a câștiga alegerile
1. Cămaşa albastră
O manevră are ca punct central un membru al comisiei de votare şi poartă denumirea de metoda "Cămăşii albastre". Alegătorul plătit intră în secţie, susţine că nu este apt să voteze singur şi solicită ca un anumit membru al comisiei să-l ajute.
Alegătorul şi însoţitorul intră împreună în cabina de vot, iar însoţitorul are sarcina de a se asigura că buletinul depus de alegător în urnă este ştampilat potrivit înţelegerii anterioare dintre mituitor şi alegător. Identificarea membrului comisiei se face prin purtarea unui element vestimentar care i-a fost făcut cunoscut alegătorului înainte de vot. "Să vină domnul în cămaşa albastră să mă ajute".
2. Votarea "proporţională"
Cea mai accesibilă formă de fraudare în secţiile de votare, mai ales în cele rurale, vizează complicitatea dintre membrii secţiei. Aceştia introduc în urne, după închiderea votului, buletinele rămase neutilizate. Mizând pe nepri