Ideea transformarii corpului in diamant, dupa moarte, nu e noua, in Occident devenind o moda in ultimii ani. Insa cu siguranta a-ti transforma animalul de companie in diamant, pe care sa-l inglobezi intr-un inel, este o excentricitate.
Asa a procedat Natalie Pilon, a carei pisica, Meowy, a murit anul trecut, la 20 de ani. "Este putin excentric, nu ceva ce ar face oricine", marturiseste americanca, citata de Wall Street Journal. "Insa e un mod de a-mi aminti pisica si de a o avea cu mine tot timpul", explica ea.
Daca in urma cu 10 ani serviciul de a transforma cenusa in diamant nu putea fi extins nici in gand la animalele de companie, lucrurile s-au schimbat, in prezent fiind destule companii care ofera aceasta posibilitate. Pentru a obtine o bijuterie din ramasitele patrupedului trebuie sa scoti din buzunar cel putin 1.400 de dolari, in functie de culoarea si marimea pietrei.
In mai putin de 10 ani, compania LifeGem a vandut peste 1.000 de diamante din ramasitele animalelor de companie, cel mai adesea caini si pisici, insa si pasari, iepuri sau cai. Nu exista doua diamante identice, asa cum nici doua animale nu pot fi similare, explica Dean VandenBiesen, cel care a pus bazele afacerii.
Pentru un diamant de o carata este nevoie de mai putin de o cescuta de cenusa sau par/blanita. Uneori se adauga carbon, cand acesta nu este suficient pentru a se obtine piatra pretioasa.
Fabricarea diamantelor imita procesul ce are loc in natura, insa intr-un ritm mult mai alert. Se folosesc temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius si presiuni greu de imaginat. In cateva zile se obtine si piatra, ce trebuie taiata si slefuita.
Nu e nevoie ca patrupedul sa moara pentru a putea fi transformat in bijuterie. Megan Oswald-Held, o americanca de 36 de ani, a folosit blanita de la cei trei catei pe care ii are, avand no