„Kommersant Plus” notează că, în prezent, Republica Moldova nu este pregătită să se integreze în UE sub nici o formă, pentru că nu există o concurenţă sănătoasă în economie, nici legături externe solide, nici salarii adecvate şi nici nivel de viaţă decent. Aşa cum, în condiţiile economiei de piaţă supravieţuieşte cel puternic, Republica Moldova ar putea să calce pe urmele celor trei ţări baltice care, potrivit autorului articolului, şi-ar fi distrus economia iar acum îşi pierde încet dar sigur şi populaţia”.
Svetlana Romanţova scrie în „Moldavskie Vedomosti” despre transparenţa şi eficienţa reglementărilor pe piaţa farmaceutică. Bazându-se pe datele unui studiu, ziarista scrie că la unele medicamente, preţurile sunt mai mari cu 200 – 400% decât la poducător. În acest context, se arată în articol, salvarea ar putea veni de la producătorii interni care însă nu sunt pregătiţi să facă faţă de sinestătător pieţii.
Ala Coica de la „Timpul” observă că în ultimul timp s-au intensificat discuțiile privind activitatea și performanțele Fiscului, ba mai mult, numeroși funcționari publici și oameni de afaceri și-au declarat deschis nemulțumirile față de metodele de lucru ale inspectorilor fiscali. Iată cum a răspuns şeful Inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, la acuzaţiile precum că instituţia ar fi hărţuit investitorul german, firma Draexlmaer. „Acest caz, la prima vedere, este o problemă care vizează capacitatea de administrare a Serviciului Fiscal, dar în realitate nu este adevărat. Serviciul Fiscal nu și-a depășit atribuțiile sub nicio formă. Situația este interpretată cu scopul de a induce în eroare societatea civilă, pentru că prin acțiunile demarate am constrâns la maximum schemele de spălare de bani și ar fi o rușine pentru politicieni să declare asta în public”.
Pagina electronică a cotidianului „Adevărul” scrie că amenda