Cea mai bună farmacie se află la doi paşi de dvs.: în fructieră sau în frigider aşteaptă ajutoare de nădejde, gata să vă odihnească stomacul stresat după un festin, să vă scape de durerile de cap şi de alte simptome neplăcute. Şi unde mai pui că se prepară cât ai clipi! Vă oferim în continuare câteva reţete-fulger, cu care vă puteţi ameliora unele neajunsuri de sănătate, întărindu-vă sistemul imunitar pe cale naturală
Infecţii ale vezicii urinare
- Suc de merişoare -
Conţine până la 10,5 miligrame de vitamina C la suta de ml. Datorită acestui fapt, el întăreşte capacitatea de autoapărare a organismului. Pe lângă aceasta, pigmenţii săi roşii, antocianii, protejează căile urinare, împiedicând bacteriile Escherichia coli, provenite din intestin (responsabile pentru 80% din infecţiile urinare), să se fixeze pe mucoasa lor.
Reţeta - Amestecaţi 100 ml suc de merişoare nediluat sau o linguriţă de concentrat de merişoare cu o cană de apă.
Doza terapeutică - La primele semne ale unei infecţii, beţi trei-patru căni pe zi. Dacă nu obţineţi nici o ameliorare în decurs de 48 de ore, adresaţi-vă neapărat unui medic.
Dureri de urechi
- Ceapă şi usturoi -
Substanţele cu conţinut de sulf şi sulfuri din ceapă şi usturoi activează circulaţia locală la nivelul urechii interne, reduc inflamaţiile datorită acţiunii lor bactericide, calmând astfel durerile, şi întăresc sistemul imunitar.
Reţeta - Zdrobiţi 4 căţei de usturoi şi încălziţi-i timp de 20 de minute într-un sfert de cană de ulei de măsline, apoi strecuraţi. Căliţi o jumătate de ceapă tăiată mărunt, în care aţi pus o linguriţă de apă. Picuraţi peste ea 5 picături din uleiul cu usturoi şi puneţi-o într-un săculeţ din pânză de bumbac.
Doza terapeutică - Din patru în patru ore, ţineţi săculeţul pe ureche 20 de minute. Dacă după 24 de ore încă ave