Procurorii Romulus-Dan Varga şi Maria Militaru, care au cerut arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă, îl acuză pe fostul poliţist că s-a folosit de pregătirea şi de experienţa sa profesională pentru uciderea şi ascunderea probelor care l-ar fi putut incrimina.
Cei doi procurori ai Parchetului General din Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, condusă de procurorul-şef Marius Iacob, au cerut arestarea preventivă a poliţistului Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Ei sunt de părere că, în cei cinci ani de la dispariţia victimei, fostul poliţist nu a mai luat contact cu familia victimei, deşi obişnuia să facă asta, iar acest lucru ar fi o dovadă că el ar fi ucigaşul.
Potrivit site-ului Lumea Justiţiei, Romulus-Dan Varga şi Maria Militaru au ţinut cont şi de atitudinea pe care poliţistul a avut-o după ce a sesizat organele de poliţie cu privire la dispariţia soţiei sale. Suspectul s-a arătat interesat de timpul în care se poate descompune un cadavru.
În referatul realizat de procurori cu privire la cazul Elodiei, se arată că un coleg de muncă al lui Cioacă ar fi declarat că acesta obişnuia să îşi bată soţia şi că, la câteva luni de la dispariţia victimei, în contextul unor discuţii despre o moarte suspectă, inculpatul ar fi întrebat despre durata de descompunere a unui cadavru. Declaraţia acestui coleg se potriveşte cu a altuia.
Chiar dacă în decursul celor cinci ani de la dispariţia soţiei sale Cioacă spunea că victima ar putea fi plecată, procurorii au dispus căutările acesteia în peste 190 de ţări prin Interpol, dar fără rezultat. Un indiciu care arată că aceasta nu ar avea cum să fie plecată este că în tot acest timp nu s-a făcut nici o tranzacţie bancară, iar telefoanele acesteia erau închise. O altă dovadă ar fi aceea că în timpul percheziţiilor la domiciliul celor doi soţi