Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a transmis o recomandare către consumatorii care urmează să sacrifice porci crescuţi în gospodării să nu pună carnea pe mese înainte de a face un examen trichineloscopic. Acesta costă doar şapte lei şi poate fi făcut la toate circumscripţiile sanitar-veterinare din judeţ.
Doctorul Octavian Ilisoi, directorul executiv al DSVSA Suceava, a declarat că „tot la circumscripţiile sanitar-veterinare puteţi face şi sesizări dacă aveţi îndoieli despre calitatea cărnii pe care aţi cumpărat-o, ori referitoare la nerespectarea condiţiilor de transport, depozitare, manipulare şi valorificare a produselor alimentare de origine animală. Înainte de cumpărare, pentru a fi siguri că nu există nici un fel de probleme, verificaţi dacă produsul este însoţit de certificat sanitar-veterinar de transport şi are ştampilată marca de sănătate proprie unităţii de sacrificare”.
DSVSA a avertizat că toată carnea rezultată din tăierea de porci în gospodăriile populaţiei e destinată numai consumului familial, fiind interzisă comercializarea ei, inclusiv în unităţile autorizate sanitar-veterinar. Sanitar-veterinarii au mai avertizat că nu este permisă sacrificarea de porci în târgurile de animale vii şi nici în vecinătatea lor.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a transmis o recomandare către consumatorii care urmează să sacrifice porci crescuţi în gospodării să nu pună carnea pe mese înainte de a face un examen trichineloscopic. Acesta costă doar şapte lei şi poate fi făcut la toate circumscripţiile sanitar-veterinare din judeţ.
Doctorul Octavian Ilisoi, directorul executiv al DSVSA Suceava, a declarat că „tot la circumscripţiile sanitar-veterinare puteţi face şi sesizări dacă aveţi îndoieli despre calitatea cărnii pe care aţi cumpărat-o, ori referitoare la