Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va intensifica acţiunile de control la hotelurile, restaurantele şi pensiunile care cazează turişti şi organizează mese festive de sărbători. Aşa a anunţat ieri directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că şi în acest an va acorda o importanţă deosebită unităţilor de alimentaţie publică.
Şeful DSP Suceava a precizat că verificările se vor înteţi de luni, iar inspectorii din subosrdine vor urmări dacă unităţile care oferă cazare dispun de cele trei rânduri obligatorii de lenjerie şi dacă aceasta este spălată şi dezinfectată cum trebuie.
De asemenea, ei sunt interesaţi să afle cum sunt păstrate alimentele, modul şi locul în care acestea vor fi prelucrate.
Şi personalul angajat va face obiectul verificărilor, inspectorii sanitari urmărind dacă salariaţii au analizele la zi şi dacă deţin noţiunile fundamentale de igienă.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va intensifica acţiunile de control la hotelurile, restaurantele şi pensiunile care cazează turişti şi organizează mese festive de sărbători. Aşa a anunţat ieri directorul instituţiei, dr. Ludovic Abiţei, care a arătat că şi în acest an va acorda o importanţă deosebită unităţilor de alimentaţie publică.
Şeful DSP Suceava a precizat că verificările se vor înteţi de luni, iar inspectorii din subosrdine vor urmări dacă unităţile care oferă cazare dispun de cele trei rânduri obligatorii de lenjerie şi dacă aceasta este spălată şi dezinfectată cum trebuie.
De asemenea, ei sunt interesaţi să afle cum sunt păstrate alimentele, modul şi locul în care acestea vor fi prelucrate.
Şi personalul angajat va face obiectul verificărilor, inspectorii sanitari urmărind dacă salariaţii au analizele la zi şi dacă deţin noţiunile fundamentale de igienă.