La patru ani şi jumătate de la incendiul devastator de la Biserica Evanghelică din Bistriţa, în această dimineaţă a avut loc sfinţirea turnului, complet reabilitat şi dotat cu lift şi ceas sincronizat prin satelit.
Sfinţirea turnului s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor mai multor culte religioase din Bistriţa, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene, care înainte de sfinţire au participat la o slujbă religioasă ţinută în interiorul Bisericii Evanghelice.
"În 11 iunie 2008, o zi caldă de vară timpurie, pe care cei care am trăit-o aici sau în faţa ecranelor de tv, nu o com uita niciodată, s-a întipărit cu litere şi impresii arese în sufletul nostru. Vreau să trag o lungă paranteză, până în ziua de 8 decembrie 2012, o zi rece de iarnă, în care însă bunul Dumnezeu ne încălzeşte inimile pentru că în această zi Bistriţei îi este dăruită din nou inima. Patru ani şi jumătate de drum, în care a trebuit să învingem obstacole, am trăit eşecuri, dar am trăit nenumărate împliniri, dincolo de toate aşteptările noastre. Rezultatul îl avem în faţa ochilor noştri", a spus în alocuţiunea sa părintele paroh Johann Dieter Krauss.
Primarul Ovidiu Creţu spune că speră ca până în 24 august 2013 lucrările de reabilitare a Bisericii să se finalizeze, astfel încât la 450 de ani de la sfinţirea lăcaşului de cult Biserica Evanghelică să îşi arate adevărata splendoare.
"Trăim un moment de bucurie, un moment foarte important în istoria oraşului. Sfinţirea turnului saşilor, după reabilitarea lui înseamnă încununarea unei munci de patru ani şi jumătate, prin care generaţia noastră, noi, contemporanii de astăzi, am reuşit să dovedim că nu suntem epigonii, adică urmaşii nedemni ai saşilor din nordul Transilvaniei, care în urmă cu 450 de ani au reuşit să înalţe o biserică şi un turn întru slava lui Dumnezeu.
A avut acea societate, în urmă cu cinci, secole ambiţia