Campania electorală pentru alegerile parlamentare a fost atipică faţă de altele din anii trecuţi, care au decurs fără incidente semnificative şi în care s-a ştiut de la început cine şi în ce tabără este. Lucrurile au fost mult mai clare cu alte ocazii şi în ceea ce priveşte sindicaliştii din minerit şi energie care, coordonaţi de mâna de fier a lui Marin Condescu, au acţionat conform directivelor. De data aceasta n-a mai existat o sincronizare perfectă, iar liderii de sindicat au acţionat conform intereselor sau simpatiilor proprii.
Golea, cu bannerul PPDD pe gard
Ani de-a rândul, Marin Condescu a impus în minerit „moda PDL”, indicând liderilor de sindicat să voteze în consecinţă împreună cu cei pe care-i reprezintă, iar vinerea, înaintea alegerilor, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie emitea un comunicat menit să lămurească orientările sale politice la scrutinul respectiv.
De data asta, Condescu s-a abătut de la regulă nedeclarând nimic public, speculându-se doar că mai-marele sindicatelor a dat semnalul în teritoriu pentru susţinerea candidatului USL la Senat, Dian Popescu. Rămaşi fără o coordonare exactă, liderii din minerit s-au orientat în funcţie de interese, opţiunile politice fiind din cele mai variate.
Unii dintre ei şi-au afişat la vedere opţiunea, cum este cazul liderului Sindicatului Liber „Minerul” Rovinari, Marin Golea, care a lăsat, timp de o săptămână, pe gardul casei sale din comuna Runcu, un banner în care se anunţa că cel care locuieşte acolo votează cu Dan Diaconescu, dar şi un afiş cu candidatul preferat.
Sindicaliştii de la Motru, între USL şi ARD, pe alocuri chiar PPDD
La Sindicatul Liber Cariera Roşiuţa, postura lui Nelu Roşca a fost una mai mult decât delicată, având în vedere că el este membru PP-DD şi consilier din partea acestui partid în Consiliul Local Motru.
E