Scris de Adriana Barbu - Ninsoarea şi-a spus cuvântul în Arad: locuitorii judeţului nu s-au îngesuit la vot, prezenţa la urne ajungând la final la doar 35,28%.
ARAD. Zăpada a bătut votul. Aceasta ar putea fi concluzia zilei de vot pentru Parlamentul României, la nivelul judeţului nostru. Arădenii au fost cu greu scoşi din case, nămeţii jucând probabil cel mai important rol duminica de alegeri. Aradul a ocupat constant ultimele locuri la raportările naţionale privind prezenţa la urne, de la locul doi de la coadă, la locul patru la final. O premieră tot s-a înregistrat la nivelul judeţului: pentru prima dată, cei din municipiu au luat faţa celor de la ţară, dimineaţa avansul fiind mult mai mare în favoarea celor de la oraş. Mai spre seară, sătenii s-au îndreptat totuşi spre urne, dar numărul prezenţilor la vot a fost tot unul scăzut.
Potrivit BEC, la raportarea de la ora 21.00, în Arad se prezentaseră la urne doar 35,28% (35,41% în mediul urban şi 35,10% în mediul rural). Judeţul nostru ocupa cu acest scor locul patru de la coadă, pe ultimul loc fiind judeţul Timiş, urmat de Maramureş şi Cluj.
Dacă arădenii de rând nu au arătat un interes prea mare pentru cine va accede în Senat şi Camera Deputaţilor, politicienii s-au mobilizat exemplar. Au venit la vot însoţiţi de familii şi staff-urile de campanie, au făcut declaraţii după ce au pus ştampila pe buletinele de vot şi au aşteptat cu sufletul la gura închiderea urnelor.
Nimeni nu a ştiut, până la închiderea urnelor, dacă zăpada le-a venit în ajutor sau i-a sabotat. Şi mai nimeni dintre candidaţii la Parlamentare şi şefii locali ai partidelor intrate în competiţie nu s-au grăbit după închiderea urnelor să facă declaraţii. Cu câteva spuse a ieşit în public Mihai Răzvan Ungureanu. Ovidiu Marian, Mihăiţă Calimente şi Ioan Cristina au făcut şi ei câteva afirmaţii, ceilalţi candidaţi aşteptând numărătoarea