Asociaţia Pro Democraţia a realizat o listă cu principalele nereguli sesizate de cetăţeni din toată ţara până la ora 10:00.
Până la ora 10.00, Asociaţia Pro Democraţia (APD) a înregistrat peste 200 de sesizări şi solicitări de informaţii provenite din partea cetăţenilor, a observatorilor acreditaţi de organizaţie, dar şi din partea reprezentanţilor competitorilor electorali, prin intermediul serviciului gratuit TelVerde 0800 070 100 şi prin site-ul www.alegericorecte.ro.
Cele mai frecvente cereri de informaţii sunt legate de locul unde pot vota alegătorii, procedurile de utilizare a urnei mobile şi identificarea secţiilor de votare, potrivit unui comunicat Pro Democraţia. De asemenea, au fost multiple raportări legate de semnalizarea improprie a secţiilor de votare, în mai multe judeţe din ţară.
Împiedicarea observatorilor să-şi desfăşoare activitatea
În secţia 105 din Ploieşti, observatorii nu sunt lăsaţi în sala de vot, fiind obligaţi să asiste pe hol.
La secţia 18 din Braşov, observatorii Asociaţiei Pro Democraţia (APD) nu sunt primiţi de către jandarm decât după ora 07:00.
Transportarea alegătorilor la secţia de votare cu mijloace de transport aparţinând unor partide politice sau unor candidaţi
În localitatea Niculeşti, din judeţul Dâmboviţa, există informaţii conform cărora competitorii electorali au aranjat să fie transportaţi alegătorii către secţii, prin intermediul celor care asigură transportul în localitate.
Continuarea campaniei electorale
Un cetăţean din Braşov a fost sunat pe telefonul fix, în ziua dinaintea votării, pentru a fi încurajat să voteze cu USL. Tot sâmbătă, 8 decembrie, a fost semnalată o campanie prin telefon făcută de PP-DD.
În sectorul 2 din Bucureşti, pe strada Herţa, deasupra porţii unei şcoli în care se află mai multe secţii de votare, pe 8 decembrie, au fost montate trei bann