Probleme la Spitalul din Sighetu Marmaţiei cu urna mobilă. Din primele informaţii se pare că unor persoane li se refuză dreptul de a vota. Cazul a ajuns în atenţia Biroului Electoral Judeţean.
Potrivit declaraţiilor făcute de către preşedintele BEJ MM, Maria Codrea, problema a fost rezolvată pentru că legea spune foarte clar că persoanele pot vota numai acolo unde au domiciliul
"Nu sunt probleme la Sighet. Am rezolvat nelămuririle care au fost. La Sighet a fost o nelămurire a preşedintei unei secţii de votare în ideea în care s-au trezit persoane că nu pot vota pentru că aşa au fost făcute colegiile. Votezi unde ai domiciliul. Nu au fost multe persoane, dar asta este legea", a declarat, pentru citynews.ro, judecător Maria Codrea.
UPDATE: Referitor la situaţia modului de votare cu urna mobilă în spitale, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 26 Maramureş, a declarat că la nivelul judeţului sunt şapte colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi trei colegii uninominale pentru Senat.
Legislaţia în vigoare prevede că fiecare alegător votează în colegiul nominal, la secţia de votare unde îşi are domiciliul. Excepţii de la această prevedere fac preşedinţii, locţiitorii şi membrii din birourilor secţiilor de votare, respectiv personalul care asigură paza secţiei care votează pe lista suplimentară, doar dacă domiciliază pe raza acelui colegiu uninominal pentru Camera Deputaților în care se află secția de votare respectivă și sunt arondați, conform domiciliului în altă secție de votare a aceluiași colegiu uninominal pentru Camera Deputaților.
Candidaţii pot vota la oricare dintre secţiile de votare din cadrul colegiului uninominal în care candidează. Legislaţia în vigoare cu privire la desfăşurarea alegerilor parlamentare face legătura directă între alegător şi candidat.
"Persoanele bolnave internate în spital unde a fost se