Mai întâi, o observaţie. Este inadmisibil că destul de multe secţii de votare şi-au început cu mari întârzieri activitatea, drumurile fiind înzăpezite. Meteorologii au aanunţat şi răsanunţat unde şi cum va ninge, iar MAI, CNADR şi prefecţii trebuia să fi luat din vreme măsuri, inclusiv prin apelarea la forţele şi utilajele MApN, rămase în cazărmi şi în garaje.
Când îmi creionez comentariul legat de desfăşurarea alegerilor, nu ştiu, nu sunt Videanu, să am acces la "anumite instituţii" informate la secundă, spre a avea cunoştinţă despre rezultatul csrutinului. Toate prezumţiile însă - sondajele, pulsul străzii, chiar recunoaşterea strepezită a liderilor ARD şi a principalului lor agent electoral, prezidentul (ne)constituţional al ţării, cum că nu au cum câştiga scrutinul, mă fac să nu am dubii că USL a învins. Dacă ar avea 50%+1 din voturi, lucrurile s-ar mai simplifica, oricât s-a cocoşit Băsescu în privinţa desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru. Oricum, însă, apele nu se vor linişti odată cu trecerea de etapa alegerilor. Traian Băsescu va face tot ce depinde de el, spre a prelungi starea de încordare, criza politică, aşa încât să deturneze atenţia şi eforturile guvernanţilor de la administrarea efectivă a ţării, de la începerea unui an cu agenda economică, nu cu diversiunile şi hărţuielile lansate de Cotroceni sau de Modrogan.
Ostenit de prestaţia de showman electoral, cu care a acoperit o lună întreagă spaţiul de emisie tv, Băsescu a plecat în weekend la Predeal, simţind, după cum spunea, nevoia să-şi oxigeneze creierul. Să-l pregătească pentru o nouă rundă de comportament nedemocratic, în orice caz nededicat interesului naţional. S-a întrecut în declaraţii politice inoportune şi partizane atât la Predeal, cât şi, mai ales, la Bucureşti, la secţia de votare, unde ţuţării săi aduseseră un grup de aplaudaci, care l-au aşteptat muraţ