Potrivit primelor estimari, UDMR a luat in jur de 5% la alegerile parlamentare, fata de peste 6% in 2008 si 8,29% la europarlamentarele din 2009. Acesta este cel mai slab rezultat obtinut de UDMR in ultimii 20 de ani, explicabil prin mai multi factori: in premiera a avut un competitor direct, Partidul Popular Maghiar din Transilvania sustinut de Laszlo Tokes, numarul maghiarilor care au primit dubla cetatenie si dreptul de a vota la Budapesta este de 150.000 (peste 10% din comunitatea maghiara) si nu in ultimul rand nereformarea UDMR cu toata schimbarea din 2011 cand Marko Bela a fost inlocuit cu Kelemen Hunor.
Rezultatele exit poll-urilor
Romania TV / CSCI: UDMR - 5%Realitatea TV/Institutul Geopol: UDMR - 5% (estimari la ora 19%)B1 TV/ CSOP: Senat: UDMR - 5%B1 TV/ CSOP: Camera Deputatilor: UDMR - 5%TVR / CURS - Senat: UDMR - 5,16%TVR / CURS - Camera Deputatilor: UDMR - 5,19%Antena 3 / CCSB: Senat: UDMR - 5,2%Antena 3 / CCSB: Camera Deputatilor: UDMR - 5,1%Potrivit primelor exit-polluri, UDMR a obtinut in jur de 5% la alegerile parlamentare care s-au desfasurat astazi, 9 decembrie. Rezultatul este pe muchie, fiind limita pragului electoral de 5% prevazut in legea alegerilor uninominale pentru a intra in Parlament. Daca la rezultatele finale se va constata un procent de sub 5%, formatiunea condusa de Kelemen Hunor este "salvata" de existenta "pragului electoral alternativ", care ii acorda 9 locuri in Parlament daca formatiunea castiga 6 colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si 3 colegii uninominale pentru Senat. In prezent, UDMR are 27 de parlamentari (20 deputati si 7 senatori).
Daca rezultatele finale vor arata un scor sub 5% pentru UDMR, atunci formatiunea va avea 9 parlamentari in viitorul Parlament, plus alte cateva mandate pe care le poate castiga la redistribuirea mandatelor.Daca rezultatele finale vor arata un scor peste 5% pentru