Campania electorală a continuat şi în ziua votului în Bucureşti, Sălaj sau Arad. În Braşov, 30 de persoane au votat pe listele suplimentare la o sectie învecinată celei la care erau de fapt înregistraţi pe listele permanente. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile semnalate de observatorii independenţi ai Asociaţiei Pro Democraţia, la nivelul întregii ţări. Despre toate incidentele şi neregulile semnalate la votul de duminică pentru alegerea parlamentarilor discutăm mai departe cu Ioana Moldovan, coordonator regional Pro Democratia Cluj, ai cărei observatori au supravegheat procesul de votare.
Suntem într-un moment în care alegerile parlamentare au readus în prim plan promisiunile candidaţilor, care au bifat, regulamentar, în campania electorală toate punctele de pe "agenda cetăţeanului". Acum nu mai rămâne decât să se ţină de promisiuni... iar alegătorii nu au decât să... aştepte. Sau, există varianta în care cetăţenii se pot implica mai mult în procesul decizional, cel puţin la nivel local. Un proiect, derulat de Centrul de Politici Publice, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc si Satu Mare, promite exact acest lucru: să ajute comunitatea să beneficieze de îmbunătățirea calității politicilor publice locale. Cum exact se va întâmpla acest lucru aflaţi de la ora 8.30, de la managerul de proiect Andreea Suciu, de la Centrul de Politici Publice.
În momentele în care lumea începe să simtă nebunia cumpărăturilor de cadouri, tot atunci se dă și startul campaniilor umanitare, prin care ni se cere ca pentru cel puțin câteva ore să îi privim și pe cei din jurul nostru. Despre o astfel de campanie discutăm și noi de la această oră, pentru că pe 16 decembrie sunteți chemați la acțiune. Este vorba despre un demers care își propune să adune câteva pachete pentru cel puțin 400 de vârstnici care își petrec zilele în centrele de zi din Cluj-Napoca. Despre această campani