Speculatorii de pe piaţa Sibex au avut parte de evoluţii neconvingătoare ale cotaţiilor futures în prima jumătate a şedinţei din debutul săptămânii. Direcţia a fost una mixtă cu variaţii reduse. Nivelul lichidităţii generale era unul modest, cu doar 326 de contracte încheiate până la ora 16.15 şi o valoare de 1,21 milioane lei. La nivelul produselor, derivatul pe Dow Jones nu avea rival pentru prima poziţie în top, beneficiind de o cotă e piaţă de 81,6%. În cea mai mare parte a timpului, jucătorii au pariat pe scăderea Dow Jones şi a euro faţă de dolar dar apoi, imediat după ora 15.00, preţul a fluctuat mixt testând şi teritoriul pozitiv, pe o amplitudine foarte mică. Pe segmentul derivatelor pe mărfuri preţurile estimate pentru aur şi petrol creşteau la ora menţionată, pe o lichiditate derizorie iar în cel valutar, euro se aprecia faţă de leu.
Pentru scadenţa decembrie 2012 DEDJIA_RON atrăgea 266 contracte, iar cotaţia indicelui scădea cu numai un punct, la 13.145 puncte. Şi piaţa futures americană sugera o evoluţie neconvingătoare pentru indici, cotaţiile depreciindu-se iniţial, în contextul în care incertitudinea politică din Italia a reînnoit îngrijorarea că, în Europa, criza datoriilor suverane se va adânci. În acelaşi timp şi continuarea negocierilor dintre politicienii americani pentru încheierea impasului privind bugetul a afectat piaţa derivatelor pe pes-te ocean.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 48 pe scadenţa martie 2013, care a devenit orizontul investiţional scurt. Euro a evoluat mixt şi la ora 16.15 se aprecia cu 0,13% fiind cotat la 1,29450 USD. Pe pieţele internaţionale, moneda comună s-a depreciat iniţial către minimul din două săptămâni faţă de dolar după ce prim-ministrul Italiei, Mario Monti a anunţat că intenţionează să demisioneze, fapt care a reaprins speculaţiile că o schimba