Alegerile parlamentare au fost însoţite, în cadrul mai multor localităţi din judeţul Constanţa de referendumuri organizate în privinţa exploatării gazelor de şist sau transformarea a două grupuri sociale în sate. Niciunul dintre acestea nu a putut fi validat din cauza prezenţei insuficiente la urne.
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a anunţat luni dimineaţă că Referendumul pentru consultarea populaţiei în privinţa exploatării gazelor de şist, prin fracturarea hidraulică a scoarţei terestre, nu s-a validat, informează Agerpres.
"Nu am îndeplinit procentul de participare de 50,1 % din totalul populaţiei cu drept de vot şi astfel că rezultatele referendumului nu pot fi omologate, referendumul în sine nu poate fi validat, din păcate. Ne mai trebuiau vreo 2000 de voturi pentru a trece pragul. Asta este, nu înţeleg de ce concetăţenii mei nu sunt preocupaţi de viitorul lor, al copiilor,eu ca primar am avut obligaţia să le ofer şansa să-şi spună părere. Dacă nu i-a preocupat acest lucru, asta este. Nu ştiu dacă se justifică repetarea referendumului. Doar nu o s-o facem la infinit", a precizat primarul Mangaliei.
La Costineşti, unde prezenţa la urne a fost de doar 49,7%, a fost aceeaşi situaţi, în schimb, la Limanu, doar 39,19 % din populaţia celor trei localităţi aferente comunei (Vama Veche, 2 Mai şi Limanu) şi-au exprimat opţiunea în această privinţă.
La Mihail Kogălniceanu s-a organizat un referendum local pentru transformarea a două grupuri sociale în sate, cei din Mihail Kogălniceanu fiind chemaţi la urne pentru a decide dacă este oportună înfiinţarea satelor Ceres şi Sibioara, dar nici aici nu s-a depăşit pragul de 50%+1.
Alegerile parlamentare au fost însoţite, în cadrul mai multor localităţi din judeţul Constanţa de referendumuri organizate în privinţa exploatării gazelor de şist sau transformarea a două