Pentru Eduard Nanu, micuţul care se luptă cu o gravă insuficienţă renală, povestea spaniolă e departe de a se fi încheiat. Ajuns la Madrid, la sfârşitul verii, la Spitalul de copii Gregorio Maranon, Edi trebuie să parcurgă toate procedurile impuse de medicii spanioli, înainte de a fi supus unui transplant. Iar acestea vor mai dura un an, părinţii copilului căutând disperaţi soluţii materiale. Pentru Eduard Nanu, micuţul care se luptă cu o gravă insuficienţă renală, povestea spaniolă e departe de a se fi încheiat. Ajuns la Madrid, la sfârşitul verii, la Spitalul de copii Gregorio Maranon, Edi trebuie să parcurgă toate procedurile impuse de medicii spanioli, înainte de a fi supus unui transplant. Iar acestea vor mai dura un an, părinţii copilului căutând disperaţi soluţii materiale.
Viaţa lui Eduard Nanu, din Feteşti, a însemnat până acum aproape doar un salon de spital, fie că el se afla în Bucureşti, fie în Cluj, fie, de la sfârşitul lunii august, în Madrid. Suferind din naştere de o malformaţie a rinichilor, băieţelul în vârstă de 3 ani a intrat de câteva luni în sistemul şi procedurile medicale spaniole. Un lucru bun, pe de o parte, Edi făcând dializă de trei ori pe săptămână, urmând un tratament pentru sporirea imunităţii, dar, în curând, trebuind să înceapă şi unul hormonal, obligatoriu în Spania în cazurile de transplant la copii. Pe de altă parte însă, tot acest proces se va întinde pe parcursul a încă aproximativ un an, ceea ce face extrem de problematică supravieţuirea materială a întregii familii, în condiţiile necesităţii de a locui în capitala spaniolă toată această perioadă.
“Medicul spaniol ne-a recomandat să facem un efort şi să rămânem în Madrid, pentru ca Eduard să facă tratamentele obligatorii înaintea efectuării transplantului. Ele sunt gratuite deocamdată, iar spre sfârşitul acestei luni, dosarul lui va merge la Ministerul Sănătăţii spani