Drumuri blocate, frig, ploaie sau nămeţi până la genunchi. Asta au fost nevoiţi să înfrunte românii din aproape toate zonele ţării, care au dorit ieri să îşi exercite dreptul la vot. Cele mai mari lupte s-au dat în vest, unde a nins de-a rupt. Drumuri blocate, frig, ploaie sau nămeţi până la genunchi. Asta au fost nevoiţi să înfrunte românii din aproape toate zonele ţării, care au dorit ieri să îşi exercite dreptul la vot. Cele mai mari lupte s-au dat în vest, unde a nins de-a rupt.
Printre puţinii timişeni care au venit la vot a fost Viorica Bescianu (64 de ani), care spune că, indiferent de vreme, dreptul la vot trebuie exercitat. “Cât a fost vremea de rea, eu tot am pus ştampila. Am votat în speranţa că va fi mai bine. Am venit din celălalt capăt al Timişoarei, pe drumurile astea groaznice. Am făcut aproape o oră să ajung la urne, dar trebuie să votăm. E frig, e cald, nu contează - eu i-aş aduce pe toţi la vot”, ne-a declarat femeia.
Nu toţi timişenii au avut însă norocul de a-şi alege parlamentarii fără peripeţii. Zeci de şoferi care s-au întors din Europa, special pentru a vota, au rămas blocaţi ore în şir în drum spre Timişoara, după ce şoseaua din vamă a devenit impracticabilă. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Vasile Blaga, care nu a putut ajunge la secţia de vot din oraşul Sânnicolau Mare, unde era arondat, din cauza drumului blocat de la Cenad. Acesta a sosit însă cu întârziere la vot, la o secţie specială din oraşul Deta.
Ba, mai mult, în unele comune din Timiş s-a votat, pentru câteva ore, pe întuneric. Asta, după ce conductoarele de curent s-au spart din cauza frigului. Au fost probleme şi în comuna Ghilad, unde primarul a cerut ajutorul armatei pentru a curăţa drumul de zăpadă, astfel încât cetăţenii dintr-un sat apropiat să poată vota. Aceasta a fost singura secţie de votare unde nu s-a putut vota până la prânz.
↑ Peter Eckstei