Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, luni, pentru Mediafax, că UDMR ar trebui să rămână în opoziţie, iar o eventuală colaborare poate avea loc în Parlament pe revizuirea Constituţiei, precizând că Uniunea trebuie să-şi asume efectele guvernării cu PDL.
Întrebată cum vede ideea unei guvernări USL cu UDMR, Nicolai a răspuns: "Putem discuta despre o colaborare cu UDMR în vederea revizuirii Constituţiei şi o colaborare în Parlament, dar nu mi se pare normal ca UDMR-ul să fie prezent la guvernare".
Despre motivele pentru care UDMR nu ar trebui să participe la guvernare, Norica Nicolai a răspuns: "În primul rând, UDMR este cel care a girat măsurile impopulare, pe care USL constant le-a criticat, cele ale PDL. Au fost împreună în Guvern şi în momentul în care şi-a asumat aceste măsuri cu toată critica care a existat împotriva lor atunci să-şi asume şi efectele guvernării. Este partidul care a boicotat referendumul".
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.
"Am vorbit la telefon cu preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale şi mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează", a spus Ponta.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noaptea, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare, el arătând că declaraţia premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta nişte "formule de asociere".
Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, că apreciază "gestul