Un studiu recent apărut susţine că unul dintre ingredientele cele mai importante ale berii îi poate proteja pe cei care o consumă împotriva răcelilor şi chiar împotriva unui virus care poate fi foarte periculos pentru copiii mici, susţine o firmă japoneză producătoare de bere, citată de AFP.
Un compus chimic pe care producătorii de bere îl folosesc pentru a da gustul amar al berii reprezintă o protecţie eficientă împotriva virusului care cauzează forme severe de pneumonie şi bronşită la copii, susţine studiul realizat de cercetătorii de la Sapporo Medical University în colaborare cu producătorii de bere niponi.
Compusul, numit humulone, şi-a dovedit eficienţa în a stop virusul care poate cauza pneumonie şi dificultăţi în respiraţie la copii, dar nu există niciun vaccin care să îl conţinp, spune Jun Fuchimoto, un cercetător participant la studiu.
Vestea proastă este că cineva ar trebui să bea aproximativ 30 de doze de bere pentru ca acest compus să îşi facă efectul şi să lupte împotriva virusului. Cea bună este că se încearcă introducerea acestui compus în mâncare şi în băuturi non-alcoolice, dificultatea fiind, spun cercetătorii, gustul amar, care nu e uşor acceptat de copii.
Un studiu recent apărut susţine că unul dintre ingredientele cele mai importante ale berii îi poate proteja pe cei care o consumă împotriva răcelilor şi chiar împotriva unui virus care poate fi foarte periculos pentru copiii mici, susţine o firmă japoneză producătoare de bere, citată de AFP.
Un compus chimic pe care producătorii de bere îl folosesc pentru a da gustul amar al berii reprezintă o protecţie eficientă împotriva virusului care cauzează forme severe de pneumonie şi bronşită la copii, susţine studiul realizat de cercetătorii de la Sapporo Medical University în colaborare cu producătorii de bere niponi.
Compusul, numit humulone, şi-a dovedit