De când soţia lui, Elodia Ghinescu, a dispărut fără urmă, Cristian Cioacă a intrat în malaxorul unei megaanchete fără precedent şi, ca o urmare firească a suspiciunii că ar fi ucis-o pe avocată, a fost dezarmat şi trecut în spatele unui birou. De când soţia lui, Elodia Ghinescu, a dispărut fără urmă, Cristian Cioacă a intrat în malaxorul unei megaanchete fără precedent şi, ca o urmare firească a suspiciunii că ar fi ucis-o pe avocată, a fost dezarmat şi trecut în spatele unui birou.
Dacă cineva l-ar întreba ce a făcut la serviciu în ultimi cinci ani, Cioacă nu ar putea invoca, misterios cum îl ştim, secretul profesional. Şi asta pentru că munca sa de poliţist s-a desfăşurat doar la vedere.
Mai întâi, a rămas fără armă şi mai apoi a ajuns să facă un soi de muncă de secretariat. A răspuns la tefoane, a primit petiţii şi s-a conversat, pe teme cetăţeneşti, cu cei care au bătut la poarta poliţiei pe tura sa. “De la 1 iulie 2008 şi până să fie arestat a lucrat la Poliţia Piteşti ca ajutor de ofiţer de serviciu. Avea dreptul doar să răspundă la telefoane, să primească petiţii şi să le treacă în registru. Nu purta armă, nu participa la anchete, nu avea acces la documente clasificate sau la baza de date a Poliţiei. Lucra în ture, pe un hol”, ne-au dezvăluit surse din IPJ Argeş. Cam acelaşi gen de muncă a făcut şi în anul în care a lucrat la Poliţia Braşov, acolo unde pe Cioacă l-a prins scandalul.
Cu toate că decizia magistraţilor Curţii de Apel prin care a fost arestat pentru 29 de zile este definitivă, Cristian Cioacă mai trage totuşi speranţe că ar putea fi judecat în libertate. Şansele sale sunt fie eliberarea pe cauţiune, fie sub control judiciar, acţiuni în instanţă care trebuie obligatoriu avizate de judecătorii în faţa cărora va compărea şi la prelungirea mandatului de arestare.