În pragul sărbătorilor de iarnă, Ansamblul Folcloric al Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” a susținut un spectacol care s-a desfășurat joi seara, pe scena din fața Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în fața unui public numeros.
Spectacolul a debutat cu minirecitalul elevei din clasa a XI-a Anca Golea, care a interpretat două cânteceîndrăgite și îndelung aplaudate de public, „Cântă cucul, bată-l vina” și „Foaie verde și-o cucută”. A urmat Diana Girigan, din clasa a X-a, care a interpretat cântecul „Adâncata-i sat frumos”. Momentele muzicale au fost îmbinate cu cele de joc. Fetele din ansamblu au jucat „Dansul fetelor din Bucovina”. Audiența a fost încântată în continuare de solistele Cornelia Robciuc și Vasilica Maruneac, din clasa a XII-a, care au interpretat cântece bucovinene cum ar fi “Ista-i moldoveanul” sau „Dă Doamne la om noroc”, precum și o piesă din folclorul ardelenesc, „Toate șogorițele”.
„Jocul Căprițelor”, „Jocul Urșilor” și „Jocul Căiuților”
A urmat o suită de dansuri populare mixte bucovinene, după care microfonul a fost luat de Iulia Rodinciuc, din clasa a X-a, care a interpretat „Foaie verde cinci chiperi” și „Hora din Moldova”, urmată de colega ei Daniela Cușnir, cu piesele „Joacă moșul ciobănaș” și colinda „Primește-mă gazdă-n casă”. Elevii Anca-Larisa Golea și Sebastian Hatnean, din clasa a XI-a, au interpretat Colinda de Crăciun. A urmat momentul inedit al spectacolului, și anume obiceiurile tradiționale strămoșești de iarnă din Bucovina, reprezentate de ansamblu prin „Jocul Căprițelor”, „Jocul Urșilor” și „Jocul Căiuților”.
La acest spectacol a participat și un instrumentist consacrat, Vasile Bădeliță, care a interpretat, alături de elevul din clasa a X-a Ionuț Păcuraru, o horă și o bătută. Eleva Cristina Țârdea a interpretat cântecele „Mândră-i hora-n Bucovina” și „La strânsură pe-nserat”. Ultim