Exista produse alimentare care, in mod traditional, sunt considerate sanatoase, dar, in realitate, ele ar putea reprezenta un real pericol pentru sanatate, conform ultimelor cercetari in domeniu.
Unele dintre alimentele care sunt considerate sanatoase au un indice glicemic ridicat, care poate determina fluctuatii ale glicemiei si insulinei din sange. In acelasi timp, valoarea lor nutritiva este scazuta, avand un continut scazut de fibre, vitamine si minerale, noteaza BTV News.
Sucul de mere, de exemplu, are un continut scazut de vitamina C, dar este bogat in acid folic si potasiu. Pe de alta parte, el echilibreaza nivelul zaharului din sange, spre deosebire de alte sucuri de fructe.
Salata verde, un alt aliment folosit pentru calitatile lui curative si des utilizat in dietele de slabit, contine foarte putine calorii, dar si foarte putin beta-caroten si acid folic, comparativ cu spanacul, de pilda. Branza ofera cantitatea zilnica necesara de potasiu, dar contine cu 50% mai multe grasimi saturate decat laptele integral.
Macroul afumat, de pilda, este foarte bogat in acizi grasi Omega 3, insa numai 100 de grame de file contine 450 de calorii. O singura portie din acest peste contine 3,4 gramne de sare, aproximativ 60% din doza zilnica recomandata.
Specialistii atentioneaza ca, tocmai de aceea, este bine sa luam legatura, din cand in cand, si cu un medic specialist nutritionist, mai ales in cazul in care avem de gand sa recurgem la o dieta de slabit.
Exista produse alimentare care, in mod traditional, sunt considerate sanatoase, dar, in realitate, ele ar putea reprezenta un real pericol pentru sanatate, conform ultimelor cercetari in domeniu.
Unele dintre alimentele care sunt considerate sanatoase au un indice glicemic ridicat, care poate determina fluctuatii ale glicemiei si insuli