Chiar dacă sunt doar în clasa a IX-a, bobocii de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ sunt adevăraţi bucătari. Au dovedit acest lucru luni, 10 decembrie, când au participat la un concurs de bucătari intitulat „Junior Şenchea Chef“. Au trebuit să pregătească trei feluri de mâncare în doar o oră, însă micii bucătari s-au descurcat de minune, iar juriul a avut o misiune grea în a alege câştigătorii.
Tinerii ştiu să gătească
Bobocii de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ au participat luni, 10 decembrie, la un concurs inedit: Junior Şenchea Chef. La confruntarea gastronomică au participat şase echipe, fiecare echipă având în componenţă cinci membri. În doar o oră, micii bucătari au trebuit să prepare trei feluri de mâncare, lucru deloc greu, au susţinut concurenţii.
„Nu ni s-a părut deloc greu pentru că ne-am pregătit din timp. Am pregătit trei feluri de mâncare, sperăm că au fost pe placul juriului“, „Ne place mult să gătim, altfel nu ne-am fi înscris în acest concurs“, au spus tinerii.
Este pentru prima dată când se organizează un astfel de concurs la un liceu făgărăşean, dar reuşita a fost pe măsură. Totul a pornit de la un elev, care a urmărit cu interes concursul MasterChef. De aici a început toată povestea. Organizatorii au fost foarte mulţumiţi de rezultate.
„Este vorba despre o competiţie culinară care se desfăşoară la noi în şcoală cu elevii clasei a IX-a, profilul Turism. Ei pregătesc trei feluri de preparate, un aperitiv, un fel principal şi un desert. Bineînţeles, sunt şi premii pentru cei mai buni. Premiul I constă într-un tort în formă de bucătar, iar pentru premiile II şi III elevii vor primi pizza“, a spus Ioana Borcoman, profesor la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“.
„Noi suntem un liceu tehnologic, o parte din ore se desfăşoară la agenţii economici. Iar acţiunea